dissabte, 26 de gener del 2019

Tema 4. Informació a Internet

Al llarg d'aquest tema hem navegat per Internet per tal de conéixer diverses webs que poden servir com a font d'informació relacionada amb diverses àrees temàtiques. En el meu cas, he fet una cerca per algunes pàgines que tenen com a punt en comú el món dels mitjans de comunicació, com ara les revistes Comunicació, de la Societat Catalana de Comunicació, Anàlisi, de la Universitat Autònoma de Barcelona, o Periodística, de la Societat Catalana de Comunicació i la Universitat Pompeu Fabra. També he visitat els blogs Ètica i Periodisme, del Consell de la Informació de Catalunya, Mails per a Hipàtia, de Vicent Partal, o el compte de Twitter de Mèdia.cat, del Grup Barnils.

D'altra banda, hem visitat alguns dels portals educatius en llengua catalana que ofereixen recursos didàctics per al professorat i l'alumnat, com la web de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, amb un apartat dedicat als mitjans de comunicació, XTEC Mèdia. Altres portals educatius interdisciplinars en aquesta línia són edu365.cat, edu3.cat i els serveis de la Generalitat Valenciana mestreacasa i mestreacasa dedicat a les TIC.

Des de totes aquestes webs he anat navegant fins arribar a unes altres relacionades també amb els mitjans de comunicació, les quals poden ser útils com a fonts d'informació sobre aquesta àrea i com a repertori de recursos didàctics, com ara eduCAC, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, o la web del Sindicat de Periodistes de Catalunya. D'entre totes elles en vull destacar aulamèdia. Educació en Comunicació, una revista electrònica que ofereix al professorat material didàctic, articles i reflexions sobre l’educació en Comunicació. La web conté un recull d’experiències en diferents formats (premsa, ràdio, audiovisual, internet), així com enllaços a associacions, grups i projectes interessants, com ara eduCOM.info.

En definitiva, una experiència variada i ben enriquidora sobre la finestra al món que suposa Internet, especialment pel que fa als recursos didàctics i com a font d'informació en l'àmbit educatiu.

  
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada